ΚΟΣΜΟΣ

Eagles of Death Metal: Θέλουμε να τελειώσουμε τη συναυλία στο Μπατακλάν

Eagles of Death Metal: Θέλουμε να τελειώσουμε τη συναυλία στο Μπατακλάν

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια Eagles of Death Metal που βρισκόταν στη σκηνή του συναυλιακού χώρου Μπατακλάν στο Παρίσι όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο χώρο για να δώσει συναυλία.

«Θέλω να είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν λειτουργήσει ξανά», είπε ο τραγουδιστής Τζέσε Χιους σε συνέντευξη που παραχώρησε το συγκρότημα στο Vice.

«Επειδή ήμουν εκεί όταν σίγησε για λίγο. Οι φίλοι μας πήγαν εκεί για να δουν ροκ εν ρολ και πέθαναν. Θέλω να πάω πίσω και να ζήσω», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει το συγκρότημα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, ένας στόχος των οποίων ήταν και το Μπατακλάν όπου σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι.

Τα μέλη των Eagles of Death Metal αναγκάστηκαν να διακόψουν αρκετές φορές τη συνέντευξη εξαιτίας της συναισθηματικής τους φόρτισης, ενώ πολλές φορές φάνηκαν να είναι έτοιμα να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Πολλοί από τους θεατές κρύφτηκαν στο καμαρίνι του συγκροτήματος για να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες, διηγήθηκε ο Χιους, όμως οι δράστες μπήκαν στο δωμάτιο και τους σκότωσαν όλους εκτός από έναν «που είχε κρυφτεί κάτω από ένα δερμάτινο σακάκι μου».

Πολλοί άνθρωποι προσποιήθηκαν τους νεκρούς για να γλιτώσουν, πρόσθεσε ο τραγουδιστής, ενώ και ο ίδιος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τρομοκράτες την ώρα που αναζητούσε την κοπέλα του.

Τρία από τα μέλη του συγκροτήματος, ο Χιους, ο κιθαρίστας Ίντεν Γκαλίντο και ο ντράμερ Τζούλιαν Ντόριο κατάφεραν να διαφύγουν μέσω μιας πλαϊνής εξόδου.

Αντίθετα ο μπασίστας Ματ ΜακΤζάνκινς έμεινε στη σκηνή και κρύφτηκε σε ένα δωμάτιο μαζί με πολλούς θεατές, κάποιοι εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι.

Και ο ηχολήπτης των Eagles of Death Metal, ο Σον Λόντον ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τρομοκράτες όταν ξεκίνησε η επίθεση.

«Βρισκόμουν όρθιος» μπροστά από την κονσόλα του ήχου «και μπορούσα να δω τον ένοπλο και κοιτούσε ακριβώς εμένα και με πυροβόλησε, αλλά αστόχησε και (οι σφαίρες) χτύπησαν την κονσόλα. Κουμπιά πέταξαν παντού», εξήγησε ο Λόντον.

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και περίμενε μαζί με άλλους να σταματήσουν οι πυροβολισμοί.

Ο δράστης «έμεινε εκεί και συνέχισε να πυροβολεί και να πυροβολεί και να απλώς να φωνάζει με όλη του τη δύναμη Αλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο μέγιστος)», πρόσθεσε.

Ο Τζος Χομ, συνιδρυτής του συγκροτήματος με το οποίο όμως δεν ταξιδεύει συχνά, δεν ήταν παρών στη συναυλία, όμως σχολίασε ότι όταν έμαθε τα νέα «μου πήρε λίγη ώρα να πιστέψω ότι συνέβαινε πραγματικά, διότι δεν ήταν ακόμη στις ειδήσεις».

Τόσο ο Χομ όσο και ο Χιους εξήραν με δάκρυα στα μάτια τον ηρωισμό όσων διακινδύνευσαν τη ζωή τους ή πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν άλλους.

Μάλιστα ο Χομ δήλωσε ότι θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς των θυμάτων. «Θέλω να πέσω στα γόνατα και να τους πω ό,τι θέλουν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι να πεις γιατί οι λέξεις απλώς δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που συνέβη».
Και ο ΜακΤζάνκινς δήλωσε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη: «Το να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, να ακούμε τις ιστορίες τους, δεν θέλουμε να σταματήσει. Οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας, είναι ευπρόσδεκτος».