ΚΟΣΜΟΣ

«Πόρτα» Πούτιν στον Ερντογάν: Αρνείται να τον συναντήσει στο Παρίσι

«Πόρτα» Πούτιν στον Ερντογάν: Αρνείται να τον συναντήσει στο Παρίσι

Ανυποχώρητος στη θέση του ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Ερντογάν αν δεν ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ – Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ερντογάν στη Σύνοδο για το Κλίμα στο Παρίσι, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει συνάντηση με τον Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ σημείωσε πως ο Πούτιν είναι πιθανό να συζητήσει με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο Πούτιν απαγόρευσε τις μεταγραφές Τούρκων

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας, Μπιτάλι Μπούτκο στο διάταγμα που υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες, περιλαμβάνεται κι όρος που απαγορεύει τη μεταγραφή Τούρκων ποδοσφαιριστών από τους ρωσικούς συλλόγους για την προσεχή περίοδο του Ιανουαρίου, με εξαίρεση να αποτελούν όσοι ήδη αγωνίζονται στη χώρα.

Εκτός αυτού, ζητήθηκε από τις ομάδες που έχουν κλείσει αθλητικά κέντρα στην Τουρκία για τη χειμερινή τους προετοιμασία, να αλλάξουν προορισμό!

Ακόμα ένα μέτρο τις τουρκικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κατασκευή γηπέδων στη Ρωσία για το Μουντιάλ του 2018. Οσες ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα, θα συνεχίσουν, με τον Μούτκο να δηλώνει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα.

Μήνυμα του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις έκανε το ΝΑΤΟ επισημαίνοντας πως είναι δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της.

«Όλες οι χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπερασπίζονται το δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της», τόνισε ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτεμπεργκ.

Νταβούτογλου: Αμυντική κίνηση η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Αμυντική κίνηση χαρακτήρισε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, ενώ ζήτησε από τη Ρωσία να επανεξετάσει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση, είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες σε κάθε επίπεδο, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν η Τουρκία θα έπρεπε να απολογηθεί για το συμβάν, τόνισε ότι η προστασία του εναέριου χώρου είναι υποχρέωση και καθήκον. "Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε", υπογράμμισε.

Τόνισε δε ότι θα δυσκολέψει η αποτροπή τέτοιων γεγονότων, εάν συνεχιστούν οι μάχες και οι επεμβάσεις στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις