ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Αν αποδειχτεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τρομοκράτες, θα παραιτηθώ

Ερντογάν: Αν αποδειχτεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τρομοκράτες, θα παραιτηθώ

«Με υπομονή και όχι συναισθηματικά»,θα δράσειη κυβέρνηση της Τουρκίαςπριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση για τις κυρώσεις της Μόσχας δήλωσε οΤούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι αγοράζουν πετρέλαιο από τρομοκράτες.

Στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι, ο Ερντογάν τόνισε επίσης πως η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει πως δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Ρωσία, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα, νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε, τέλος, ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες, είπε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθεί από τον προεδρικό του αξίωμα.

«Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν αυτοί που θα τα βρουν», κατέληξε.