ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό ΗΠΑ: Ήταν τρομοκρατική ενέργεια;

Μακελειό ΗΠΑ: Ήταν τρομοκρατική ενέργεια;

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο δηλώνει: «Η επίθεση δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας ενέργειας “μοναχικού λύκου”. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν προετοιμασμένοι. Ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, όχι περίστροφα»!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τραγωδία στην Καλιφόρνια την Τετάρτη (03/12/2015) όταν ένα ζευγάρι άνοιξε πυρ εναντίον εκδήλωσης για άτομα με αναπηρία αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 14 νεκρούς και 17 τραυματίες!

«Αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν προετοιμασμένοι. Ηταν ντυμένοι και οπλισμένοι με τρόπο που δείχνει ότι ήταν προετοιμασμένοι», υποστηρίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο.

Αν και η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική ενέργεια», αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως: «Έχει διαφορές σε σχέση με τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή άλλους τζιχαντιστές».

Ο Φαρούκ ήταν πολύ θρήσκος, αναφέρει ο πατέρας του.

Νεώτερες πληροφορίες για τους δράστες του μακελειού τον 28χρονο Σάγεντ Ρίζβαν Φαρούκ και την 27χρονη Τασφίν Μαλίκ, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Σαν Μπερναρντίνο, αναφέρουν πως ο Φαρούκ ήταν υπάλληλος της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο και συμμετείχε στη γιορτή, από την οποία αποχώρησε οργισμένος για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα και να ανοίξει πυρ!

Ο Φαρούκ ήταν υπάλληλος των υπηρεσιών Υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, ήταν βαριά οπλισμένος και άνοιξε πυρ μαζί με τη γυναίκα, που ήταν οπλισμένη με αυτόματο όπλο και περίστροφο, κατά των παρισταμένων στη γιορτή. Και οι δύο φορούσαν στρατιωτικές στολές και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.

Ο πατέρας του δήλωσε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του New York Daily News, πως ο Σάγεντ Φαρούκ: «Ήταν πολύ θρήσκος. Πήγαινε στη δουλειά του, επέστρεφε, πήγαινε στην προσευχή και επέστρεφε». Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύουν οι Los Angeles Times, ο Φαρούκ είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία απ’ όπου επέστρεψε με σύζυγο και ότι το ζευγάρι είχε ένα μωρό.

Αν και σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας το κίνητρο παραμένει ασαφές, «δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας»!

Πάντως, η μουσουλμανική κοινότητα της Καλιφόρνιας καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως ο επικεφαλής του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) Χουσάμ Αϊλούς, χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις