ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση: Ρώσος ναύτης σημαδεύει την Τουρκία με ρουκετοβόλο

Νέα ένταση: Ρώσος ναύτης σημαδεύει την Τουρκία με ρουκετοβόλο

Οξύνονται για ακόμα μια φορά οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας και λόγος αυτή τη φορά είναι μια φωτογραφία ενός Ρώσου ναύτη, που σημαδεύει καθώς περνάει το πλοίο από τα στενά του Βοσπόρου, την Τουρκία.

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της Κυριακής προκαλώντας νέα ένταση, αφού απεικονίζει Ρώσο ναύτη να σημαδεύει από το κατάστρωμα πολεμικού πλοίου με ρουκετοβόλο, την Τουρκία.

Για «γνήσια προβοκάτσια» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

«Αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσαβούσογλου, προσθέτοντας μάλιστα πως η «απαραίτητη απάντηση θα δοθεί σε καταστάσεις που κρίνονται ως απειλή».

Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν το δικαίωμα να διέρχονται ελεύθερα από τα Στενά του Βόσπορου και τα Δαρδανέλια εν καιρώ ειρήνης, με βάση τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο οποίος μετέδωσε την επίμαχη φωτογραφία, ο ρώσος στρατιώτης επέβαινε στο μεταγωγικό σκάφος Καίσαρας Κουνίκοφ, το οποίο φέρεται να πλέει προς τη Συρία, όπου η Ρωσία διαθέτει τη μοναδική ναυτική βάση της έξω από τα εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ρoή Ειδήσεων