ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε τον ISIS

Διάγγελμα Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε τον ISIS

Από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την αιματηρή επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο απηύθυνε διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

«Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή, αλλά θα την ξεπεράσουμε», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος ενημέρωσε τον αμερικανικό λαό πως οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα ενισχυθούν.

Για τον αμερικανό Πρόεδρο, η ολοένα αυξανόμενη συμμαχία των κρατών και οι συντονισμένες προσπάθειες για την σύλληψη και την εξόντωση των ηγετών του ISIS, θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.

Ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα να μην παραφερθεί εναντίον των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και πως αν η χώρα υποκύψει στον φόβο «οι τζιχαντιστές θα έχουν πετύχει τον στόχο τους».

«Δεν μπορούμε να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου, αφήνοντας αυτή τη μάχη να οριστεί ως μάχη μεταξύ της Αμερικής και του Ισλάμ», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Παράλληλα, προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με την διαδικασία εισόδου στη χώρα και κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ απορρίπτοντας την ιδεολογία του Ισλαμικού κράτους.

Σχετικές ειδήσεις