ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι για Λεπέν: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Ρέντσι για Λεπέν: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρεται στο αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις», γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στην χώρα του ο Ρέντσι γράφει: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Γηραιά Ήπειρο, καταλήγει: «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

Σχετικές ειδήσεις