ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Συναγερμός» στο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη λόγω «ενδεχόμενης απειλής»

Τουρκία: «Συναγερμός»  στο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη λόγω «ενδεχόμενης απειλής»

Υπολειτουργεί σήμερα, Τετάρτη (09/12/2015) τοΓενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες του έκλεισαν έπειτα από πληροφορίες για «ενδεχόμενη απειλή», όπως ανακοίνωσε η διπλωματική αντιπροσωπεία.

«Έπειτα από πληροφορίες που αφορούν ενδεχόμενη απειλή κατά του γενικού προξενείου των ΗΠΑ, το προξενείο θα λειτουργήσει σήμερα με περιορισμένο προσωπικό και υπηρεσίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο.

Τα «μη επείγοντα» ραντεβού που αφορούν για παράδειγμα στις αιτήσεις θεώρησης διαβατηρίου «ακυρώνονται και θα οριστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία», αναφέρει η ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι οι άλλες αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Τουρκία λειτουργούν κανονικά.

Πολυμελής υπηρεσία ασφαλείας, αποτελούμενη από αμερικανούς στρατιώτες και τούρκους αστυνομικούς, έχει σταθμεύσει έξω από το κτήριο του προξενείου, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν κάνει λόγο το Σάββατο για «επικείμενη απειλή» κατά του προξενείου τους στην τουρκική μεγαλούπολη.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε χθες βράδυ ότι δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες για το είδος της απειλής και κάλεσε τους πολίτες «να αποφύγουν την περιοχή».

Οι τουρκικές αρχές διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τον συναγερμό για τρομοκρατική απειλή μετά την επίθεση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου, με 103 νεκρούς, την οποία απέδωσαν στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Σχετικές ειδήσεις