ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Φονική επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ κοντά στην ισπανική πρεσβεία (vid)

Αφγανιστάν: Φονική επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ κοντά στην ισπανική πρεσβεία (vid)

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Καμπούλ, κοντά στην ισπανική πρεσβεία στο Αφγανιστάν κατά την οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δύο φρουροί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το κτίριο της πρεσβείας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Σεντίκ Σεντίκι, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη όταν αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην περιοχή Σιρ Πουρ στην Καμπούλ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters από τρεις μέχρι επτά ήταν οι δράστες πίσω από την επίθεση, ενώ οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη, διευκρινίζοντας στο μήνυμά τους πως στόχος τους ήταν ξενώνας που βρίσκεται κοντά στην ισπανική πρεσβεία.

«Μετά την έκρηξη αυτοκινήτου, μερικοί καμικάζι μπήκαν σε ξενώνα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας. Οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή», δήλωσε επικεφαλής των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Εσωτερικών, Χομαγιούν Αινί.

«Ο ξενώνας των εισβολέων δέχθηκε επίθεση», ανέφερε μήνυμα των τρομοκρατών μετά τη φονική επίθεση.

Ραχόι: Η επίθεση στην Καμπούλ δεν στόχευε την πρεσβεία μας

Η επίθεση στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας δεν στόχευε την πρεσβεία της Ισπανίας αλλά έναν ξενώνα που βρισκόταν στην ίδια περιοχή, διευκρίνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο Ισπανός αστυνομικός που τραυματίστηκε δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και ότι το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

«Κυκλοφόρησαν φήμες που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης εναντίον της πρεσβείας μας. Αυτό δε συνέβη, δεν υπήρξε επίθεση» ξεκαθάρισε ο Ραχόι.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, όπου βρίσκονται δεκάδες πρεσβείες και κυβερνητικά κτήρια.

Σχετικές ειδήσεις