ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό το Λος Άντζελες: Κλειστά τα σχολεία λόγω απειλών για βόμβες (vid)

Σε συναγερμό το Λος Άντζελες: Κλειστά τα σχολεία λόγω απειλών για βόμβες (vid)

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας διέταξε τους μαθητές της να μείνουν στο σπίτι την Τρίτη μετά από απειλή για βόμβα.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες», είπε ο Κορτίνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Η απειλή είναι ακόμη στο στάδιο της ανάλυσης », είπε o αρχηγός της αστυνομίας των σχολείων του Λος Άτζελες, Στιβ Ζίπερμαν. «Έχουμε επιλέξει να κλείσουν τα σχολεία μας σήμερα ώστε να μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι πανεπιστημιουπόλεις μας δεν διατρέχουν κίνδυνο».

Οι απειλές διατυπώθηκαν μέσω ενός μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διαδικτυακή διεύθυνση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, γνωστοποίησαν οι αξιωματούχοι.

Μη αξιόπιστες απειλές εναντίον σχολείων της Νέας Υόρκης

Απειλές διατυπώθηκαν σήμερα και εναντίον σχολείων της Νέας Υόρκης, όπως ακριβώς στο Λος Άντζελες, όμως οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι είναι «μη αξιόπιστες».

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον αναφέρθηκε στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια απειλή «σχεδόν παρόμοια» με εκείνη στο Λος Άντζελες. Όμως, «εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό ως μια αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή» επισήμανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Δεν υφίσταται αξιόπιστη απειλή εναντίον των παιδιών μας και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τα σχολεία μας είναι ασφαλή» τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου. Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στην πόλη.

Η ενιαία σχολική περιοχή του Λος Άντζελες, η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, διαθέτει 640.000 μαθητές από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο και περισσότερα από 900 σχολεία.

Η συγκεκριμένη απειλή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Η απειλή η οποία οδήγησε τις αρχές να κλείσουν όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες σήμερα είναι κατά πάσα πιθανότητα φάρσα, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ουσιαστικά επανέλαβαν μια εκτίμηση που έκανε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Μπράτον, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία ολόκληρου του σχολικού συστήματος του Λος Άντζελες υπερβολική αντίδραση.

Σχετικές ειδήσεις