ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στη Σουηδία – Χιλιάδες επιστολές τζιχαντιστών σε σπίτια πολιτών (Pic)

Πανικός στη Σουηδία – Χιλιάδες επιστολές τζιχαντιστών σε σπίτια πολιτών (Pic)

Δεκάδες απειλητικές επιστολές γραμμένες στα σουηδικά, με τα σύμβολα τουISIS, στάλθηκαν ταυτόχρονα σε σπίτια πολιτών σε διάφορες πόλεις της Σουηδίας καλώντας τους να ασπασθούν το Ισλάμ, ειδάλλως θα αποκεφαλιστούν σε 3 ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT Arabic, η «σουηδική κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, καθώς δεκάδες πολίτες της έλαβαν απειλητικές επιστολές υπογεγραμμένες από τον ISIS, στις οποίες δίνονται στους παραλήπτες τρεις επιλογές, να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν την jizya (θρησκευτικό φόρο) ή να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αποκεφαλισμού εάν δε συμμορφωθούν».

Η αστυνομία αντιμετωπίζει την απειλή ως «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκτός από την απειλή του αποκεφαλισμού, κάποιες επιστολές αναφέρονται και σε βόμβες στις στέγες των σπιτιών, ενώ προειδοποιούν ότι η αστυνομία δε θα μπορέσει να τους σώσει και ο θάνατος θα «χτυπήσει» την πόρτα όλων τους.

letter

Η πλήρης μετάφραση της παραπάνω επιστολής:

«Στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου, του γεμάτου χάρη. Εσείς που δεν είστε πιστοί, θα αποκεφαλιστείτε σε τρεις ημέρες στο ίδιο σας το σπίτι και στη συνέχεια θα ανατινάξουμε τα πτώματα σας. Έχετε τρεις επιλογές: 1. Να ασπαστείτε το Ισλάμ. 2. Να πληρώστε τη jizya για την προστασία σας 3. Διαφορετικά θα αποκεφαλιστείτε. Η αστυνομία δε θα καταφέρει να αποτρέψει το θάνατο. (Ο θάνατος έρχεται σε όλους σας).

Σχετικές ειδήσεις