ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνείται να φορέσει αλεξίσφαιρο παρά τις απειλές από τους τζιχαντιστές

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνείται να φορέσει αλεξίσφαιρο παρά τις απειλές από τους τζιχαντιστές

Ο Ποντίφικας αρνείται να λάβει επιπλέον προφυλάξεις για την προστασία του, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας πως είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με βίντεο προπαγάνδας, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, σειρά θα έχει η ιταλική πρωτεύουσα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η ζωή του Πάπα, ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, διατρέχει κίνδυνο.

«Ο Πάπας ξέρει τα πάντα για την απειλή από την ISIS, αλλά δεν θέλει να χάσει την επαφή με τους ανθρώπους. Το Βατικανό κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον Πάπα ασφαλή», δήλωσε δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Express ο πατέρας Κίρο Μπενεντετίνι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου.

Ερωτηθείς ο πατέρας Μπενεντετίνι για το πώς το Βατικανό θα αντιμετωπίσει την απειλή δήλωσε πως: «το Βατικανό έχει φροντίσει να ληφθούν μέτρα εκείνη την ημέρα και αστυνομικοί θα βρίσκονται παντού, καθώς και στρατιώτες με όπλα θα περιπολούν, αλλά αυτά τα μέτρα δεν είναι κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στην χριστουγεννιάτικη ομιλία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας».

Σχετικές ειδήσεις