ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: «Άγγελος του Θανάτου» κλείνει ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε φέρετρα! (video+photos)

Ν. Κορέα: «Άγγελος του Θανάτου» κλείνει ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε φέρετρα! (video+photos)

Ένα μακάβριο τρόπο για να εκτιμήσουν τη ζωή και να επανεξετάσουν το νόημα της ύπαρξής τους έχουν βρει οι Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι δεν διστάζουν να πάρουν μέρος στην πρόωρη και υποτιθέμενη κηδεία τους!

Στη Νότια Κορέα λοιπόν, χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, διοργανώνονται ομαδικές κηδείες στις οποίες οι συμμετέχοντες κλείνονται μέσα σε ξύλινα φέρετρα, σε μια προσπάθεια να εκτιμήσουν τη ζωή. Κάτι που δεν κάνουν 40 άτομα ημερησίως, λόγω τους στρες που αντιμετωπίζουν, κυρίως για την επαγγελματική τους ζωή.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μερικές εταιρίες αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή και το θάνατο των εργαζομένων στα... χέρια τους, προκειμένου να εξαφανίσουν οποιοδήποτε σημάδι κατάθλιψης ή σκέψη αυτοκτονίας.

Όσο πρωτότυπη ωστόσο είναι η ιδέα ενός μαυροφορεμένου με ψηλό καπέλο «Άγγελου του Θανάτου» να κλείνει ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε φέρετρα, αλλά τόσο αμφιλεγόμενη είναι για τον έξω από τη Ν. Κορέα κόσμο!

Αίσθηση προκαλεί δε και το γεγονός ότι οι «ζωντανοί νεκροί» πριν μπουν στα φέρετρα ντυμένοι τα λευκά, βλέπουν βίντεο με ανθρώπους που υποφέρουν αλλά δεν το βάζουν κάτω, δίνοντας μάχη για τη ζωή. Όπως για παράδειγμα έναν καρκινοπαθή ή ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς άκρα αλλά κατάφερε να κολυμπήσει…

feretra1

Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρακινούνται να γράψουν και αποχαιρετιστήριες επιστολές σε συγγενείς και φίλους, πριν το «παίξουν» Κόμης Δράκουλας για δέκα λεπτά!

«Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία η οποία σου αλλάζει τελείως τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόσουν μέχρι τώρα τη ζωή και σε ωθεί να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ένας από τους εργαζομένους που δέχθηκε να κλειστεί σε φέρετρο…

feretro

Σύμφωνα με την έκθεση υγείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στη Ν. Κορέα αντιστοιχούν 29,1 αυτοκτονίες ανά 100.000 πολίτες, ενώ η αυτοκτονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας 9-24 ετών.

Σχετικές ειδήσεις