ΚΟΣΜΟΣ

UNICEF: Ένα στα οκτώ μωρά γεννήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη το 2015!

UNICEF: Ένα στα οκτώ μωρά γεννήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη το 2015!

Αυξήθηκε ο αριθμός των μωρών που γεννιούνται σε εμπόλεμες ζώνες. Συγκριτικά με το 2014, φέτος γεννήθηκαν 125.000 περισσότερα παιδιά στη... σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!

«Μπορεί να υπάρχει χειρότερη αρχή για μια ζωή;» αναρωτιέται ο διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Πώς αλλιώς να μιλήσει για το εκρηκτικό νούμερο των 16,6 εκατ., μωρών που γεννήθηκαν το 2015!

Η πρόβλεψη για το 2016 είναι ακόμη πιο εφιαλτική καθώς εκτιμάται πως ο αριθμός αυτών θα ανέβει στα 16,7 εκατ., παιδιά!

Σύμφωνα με τη UNICEF, τα παιδιά που γεννιούνται σε εμπόλεμες περιοχές έχουν περισσότερες πιθανότητα να πεθάνουν πριν συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους από τα παιδιά που γεννιούνται εν ειρήνη. Τα παιδιά του πολέμου που θα γλιτώσουν, μπορεί να μην έχουν υγιή συναισθηματική, αλλά και διανοητική ανάπτυξη.

Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ο μικρός Ντιλγκές ψάχνει την αστροφεγγιά

Ο Κρίστοφερ Τάιντι εργαζόμενος στη UNICEF μιλά στο Thomson Reuters Foundation για τον μικρό Ντιλγκές, τον γιο της 19χρονης (!) Κρίστοφερ Τάιντι. Ο πόλεμος χώρισε την νεαρή κοπέλα από τους γονείς της κι έτσι αναγκάστηκε να ταξιδέψει μόνη της με τον μόλις επτά μηνών γιο της και να φτάσει στην Τουρκία.

«Πραγματικά αισθάνομαι δέος γι' αυτόν τον άνθρωπο, την εσωτερική δύναμη που έχει», είπε ο Τάιντι για την 19χρονη μητέρα.

Ο εφιάλτης…

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει η Ντέμπρα Ντέλετ, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ντρέϊκ της Αϊόβα: «Τα μωρά μπορεί να υποφέρουν αν η σύλληψή τους είναι το αποτέλεσμα κάποιου βιασμού σε καιρό πολέμου»! Σύμφωνα με την ίδιαν: «Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιες γυναίκες αποπειρώνται να σκοτώσουν τα παιδιά τους στη γέννα».

Σχετικές ειδήσεις