ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Δεν τρέφω αυταπάτες για το δύσκολο 2016

Γιούνκερ: Δεν τρέφω αυταπάτες για το δύσκολο 2016

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε σήμερα στα δύσκολα θέματα που έχει να αντιμετωπίσειη Ευρωπαϊκή Ένωση,τη χρονιά που έρχεται.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, λίγο πριν αρχίσουν οι συνομιλίες κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Δεν τρέφω αυταπάτες», τόνισε, αναφερόμενος σε θέματα όπως η προσφυγική κρίση και το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ.

Χθες Πέμπτη, ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πει αν το 2015 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε οι ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν έτοιμοι για έναν συμβιβασμό με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να παραμείνει η Βρετανία στους κόλπους της ΕΕ και συμφώνησαν να επιταχύνουν την αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Ωστόσο ερωτηθείς σήμερα όσον αφορά το ακανθώδες θέμα της κατανομής των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ, ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι δεν είναι «υπέρμετρα αισιόδοξος».

Σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα μιλήσουν για τα μέσα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, περίπου ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού με 130 νεκρούς, όπως και για την Τραπεζική Ένωση, που αποσκοπεί στην καλύτερη θωράκιση της Ευρώπης έναντι των χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων