ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα τρώει αποφάγια αρκούδας και επιβιώνει στην Αλάσκα (video)

Ο Ομπάμα τρώει αποφάγια αρκούδας και επιβιώνει στην Αλάσκα (video)

Θέλοντας διακαώς να εκφράσει την ανησυχία του και να μεταδώσει το μήνυμά του σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της επιπτώσεις στον πλανήτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να πάρει μια γεύση (κυριολεκτική) της άγριας ζωής στην Αλάσκα, μέσω της συμμετοχής του σε ένα τηλεριάλιτι.

Το επεισόδιο της εκπομπής «Running Wild with Bear Grylls», όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους κατά την επιβίωσή τους σε εχθρικά περιβάλλοντα για τον άνθρωπο, με οικοδεσπότη τον Αμερικανό πρόεδρο, μαγνητοσκοπήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο προβλήθηκε χθες (17/12) το βράδυ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σε αυτό, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε τη δυνατότητα να… εκφραστεί στη φύση, μακριά από το Οβάλ Γραφείο του.

Συνδυάζοντας σκέψεις σχετικά με την απειλή που συνιστά η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και συλλογισμούς λιγότερο υπαρξιακούς, ο Μπαράκ Ομπάμα, χαλαρός και ήρεμος, υπογραμμίζει ότι απλά «πρόκειται για μία από τις ομορφότερες ημέρες» της προεδρίας του.

«Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορώ να έχω μαζί μου ένα smartphone» εξήγησε ο ίδιος, προτού ποζάρει και βγάλει μια φωτογραφία selfie με ένα κινητό που δανείστηκε από κάποιον από τους συνεργάτες του, προβλέποντας και απαντώντας στα περιπαιχτικά σχόλια των εφήβων θυγατέρων του.

Ενώ περπατούν σε μια περιοχή όπου ζουν αρκούδες, ο Μπερ Γκριλς, προειδοποιεί τον πρόεδρο: είναι οι πλέον επικίνδυνες όταν τις πιάνουν εξαπίνης ενώ επιχειρούν να ζευγαρώσουν.

«Είναι πιθανόν να συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους» απάντησε χαριτολογώντας ο Ομπάμα.

Λίγο μακρύτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει να δοκιμάσει από τα υπολείμματα ενός σολομού που έχει αφήσει μια αρκούδα.

«Μμμ, αυτό είναι γευστικό» λέει και παραδέχεται ότι θα ήταν «ιδανικό να συνδυαστεί με ένα κράκερ».

Άραγε ήταν έτοιμος να δοκιμάσει τα ούρα του;

«Φαντάζομαι ότι, σε ακραίες συνθήκες, θα ήταν κάτι που θα έκανα εάν η εναλλακτική μου ήταν ο θάνατος (…). Όχι όμως για μια τηλεοπτική εκπομπή», σημειώνει.

Τι τρομάζει τον Αμερικανό πρόεδρο;

«Όταν η Μισέλ είναι θυμωμένη, αυτό με ανησυχεί. Μου ρίχνει ένα συγκεκριμένο βλέμμα…», απαντά αστειευόμενος, για να διαβεβαιώσει λίγο μετά ότι «δεν έχει πολλές φοβίες».

Αφού δοκίμασε ένα γλύκισμα μαρσμέλοου που είχε ψήσει στη φωτιά, ο Ομπάμα επανέρχεται στο ζήτημα της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Έχω δύο κόρες. Δεν θέλω να αποκτήσω εγγόνια πολύ σύντομα, όμως ελπίζω ότι θα αποκτήσω κάποια ημέρα. Και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα έχουν την δυνατότητα να τους δουν κι εκείνα» εξήγησε με φόντο τους όγκους των πάγων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού διάρκειας τριών ημερών στην Αλάσκα, περίπου 100 ημέρες πριν από την επίτευξη της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σε κάθε πιθανό ύφος ένα και μόνο μήνυμα: «Δεν ενεργούμε αρκετά γρήγορα»…

Σχετικές ειδήσεις