ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Διάσωση 782 μεταναστών στη Μεσόγειο

Ιταλία: Διάσωση 782 μεταναστών στη Μεσόγειο

Οι ιδιαίτερα ήπιες καιρικές συνθήκες για τον μήνα Δεκέμβριο φαίνεται πως ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που συνεχίζουν να αναχωρούν από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία

Οκτώ επιχειρήσεις διεξήχθησαν για να σωθούν 782 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτά και έπλεαν στα ανοικτά της Λιβύης.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν πλοία του ιταλικού λιμενικού σώματος και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μεταξύ των διασωθέντων συγκαταλέγονται αρκετές γυναίκες, ενώ οι διασώστες ανέσυραν και τη σορό ενός άνδρα, ο οποίος πέθανε από άγνωστη προς στιγμή αιτία.

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει από τον Ιανουάριο στο έδαφος κρατών-μελών της ΕΕ, στην πλειονότητά τους μέσω των επικίνδυνων θαλάσσιων οδών της Μεσογείου (972.000), ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική ροή από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τα Ηνωμένα Έθνη.

Συνολικά το 2015, τουλάχιστον 3.692 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη θάλασσα, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Σχετικές ειδήσεις