ΚΟΣΜΟΣ

Αληθινή αγάπη: Έδωσε στην κοπέλα του το νεφρό του για να ζήσει!

Αληθινή αγάπη: Έδωσε στην κοπέλα του το νεφρό του για να ζήσει!

Ο Μπάιρον Γκάρζον έκανε τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη του, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Alport και πριν από δυο χρόνια η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται

Το σύνδρομο Alport είναι μια κληρονομική διαταραχή που οφείλεται σε μεταλλάξεις γονιδίων που κωδικοποιούν πρωτεΐνες των αλυσίδων του κολλαγόνου τύπου IV. Ευθύνεται ωστόσο για το 2% των περιπτώσεων χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας τελικού σταδίου.

Η 27χρονη Ρακιέλ Γκόμεζ τον Σεπτέμβριο του 2014, άρχισε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, συνδέοντας τον εαυτό της με ένα μηχάνημα μέσω ενός σωλήνα στο στομάχι της για δέκα ώρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κατάσταση της υγείας της ωστόσο δεν κλόνισε την αγάπη που ένιωθε για εκείνη ο 29χρονος σύντροφός της ο οποίος σε μια συγκινητική κίνηση της έκανε πρόταση γάμου ανήμερα των Χριστουγέννων το προηγούμενο έτος.

Γνώριζαν όμως και οι δυο, πως ο μόνος τρόπος για να έχουν μια φυσιολογική ζωή, θα ήταν η μεταμόσχευση νεφρού. Η 27χρονη βρισκόταν ήδη σε λίστα αναμονής, αλλά ο μέσος όρος για μεταμόσχευση νεφρού στη Νέα Υόρκη ήταν τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ο πατέρας της, επίσης υποφέρει από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκεται στη λίστα εδώ και έξι χρόνια. Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής, επίσης προσφέρθηκαν για δότες, αλλά ο τύπος του αίματος δεν ήταν συμβατός.

Τελικά ο 29χρονος είχε συμβατή ομάδα αίματος, και έγινε εκείνος ο δότης που θα έδινε ζωή στην αγαπημένη του.

Η επέμβαση έγινε την 1η του Οκτώβρη, στο νοσοκομείο Mount Sinai ενώ ο γάμος τους έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου του 2016.

Σχετικές ειδήσεις