ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο

Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο

Οι λαοί του κόσμου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανά την υφήλιο με πραγματικά περίεργες παραδόσεις και έθιμα

Άνθρωποι που κοιμούνται στο πάτωμα, κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη και κρύβουν τις σκούπες τους στο όνομα της παράδοσης των Χριστουγέννων.

1. Χριστουγεννιάτικος ύπνος στο πάτωμα, Φιλανδία

upnos

Αν είστε στη Φινλανδία , μάλλον θα περάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων στο πάτωμα. Αυτό γιατί οι νεκροί μπορεί να χρησιμοποιήσουν το κρεβάτι σας για τη νύχτα. Επίσης, η παράδοση ορίζει να ετοιμάσετε ένα γεύμα για τους νεκρούς και να επισκεφθείτε το νεκροταφείο για να ανάψετε ένα κερί. Τα Χριστούγεννα είναι μια στιγμή μνήμης για αυτούς .

2. Χριστουγεννιάτικο γεύμα στα KFC, Ιαπωνία

kfc

Η αλυσίδα θα πουλήσει 240.000 κουβάδες κοτόπουλου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι ενδιαφερόμενοι προσθέτουν το όνομά τους σε λίστες αναμονής ενός μήνα για να εξασφαλίσουν το γεύμα τους για την συγκεκριμένη ημέρα.

3. Κρύβουν τις σκούπες τους, Νορβηγία

skoupa

Για εκατοντάδες χρόνια στη Νορβηγία , η γυναίκα του σπιτιού κρύβει όλες τις σκούπες την παραμονή των Χριστουγέννων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μάγισσες βγαίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων ειδικά για να ψάξουν για σκούπες.

4.Κυνήγι του Άγιου Βασίλη, Ελβετία

kapela

Για δύο ώρες, οι χωρικοί κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη κρατώντας στα χέρια μαστίγια μήκους τριών μέτρων. Στη συνέχεια, 200 άνθρωποι παρελαύνουν φορώντας γιγάντια λαμπερά καπέλα. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 1.000 χωρικοί συμμετέχουν στην εορταστική πορεία στο δρόμο με κουδούνια αγελάδων, κέρατα, και οτιδήποτε άλλο κάνει έναν δυνατό θόρυβο. Όλα αυτά γίνονται για να διώξουν τα κακά πνεύματα φυσικά.

5. Χριστουγεννιάτικος στολισμός με ιστούς αράχνης, Ουκρανία

istos

Οι κάτοικοι της χώρας στολίζουν τα δέντρα τους με ασημένιους και χρυσούς ιστούς αράχνης. Η παράδοση προέρχεται από μια παλιά λαϊκή ιστορία για μια οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της .

Το πρωί των Χριστουγέννων, τα παιδιά ξύπνησαν και είδαν το δέντρο να καλύπτεται από ιστούς. Όταν το μαγικό φως των Χριστουγέννων άγγιξε τους ιστούς, έγιναν νήματα από χρυσό και ασήμι.

Σχετικές ειδήσεις