Ιταλία: «Πνίγηκαν» στο καυσαέριο Ρώμη, Μιλάνο και Νάπολι (Vid)

Ευστράτιος Μωραΐτης Ευστράτιος Μωραΐτης

Ιταλία: «Πνίγηκαν» στο καυσαέριο Ρώμη, Μιλάνο και Νάπολι (Vid)

Στο Μιλάνο απαγορεύθηκε σήμερα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ στη Ρώμη επιβλήθηκε εναλλάξ κυκλοφορία μονών-ζυγών και στη Νάπολι επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο των λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων, με στόχο να αντιμετωπισθεί άλλο ένα κρούσμα υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης με μικροσωματίδια, έπειτα από εβδομάδες χωρίς βροχή και ανέμους.

Τα μέτρα αυτά θεωρούνται ωστόσο σχετικά συμβολικά σ' αυτή την εορταστική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι Ιταλοί λείπουν σε διακοπές.

«Σήμερα το πρωί, οι δρόμοι είναι έρημοι, όμως αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αλήθεια είμαι η μοναδική που εργάζεται αυτή τη Δευτέρα;» έγραψε στο Twitter μια κάτοικος του Μιλάνου.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο Μιλάνο και στην Παβία (βόρεια Ιταλία) από τις 10:00 έως τις 16:00, ένα ωράριο που δεν εμποδίζει αυτούς που εργάζονται να παίρνουν το αυτοκίνητό τους, αλλά έχει κυρίως στόχο να αποθαρρύνει τους υπόλοιπους.

Στη Ρώμη, για τρίτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί σήμερα από τις 07:30 έως τις 12:30 και από τις 16:30 έως τις 20:30 για τα οχήματα με μονό αριθμό κυκλοφορίας και αύριο, Τρίτη, γι' αυτά με ζυγό αριθμό. Ένα παρόμοιο μέτρο ισχύει και στο Μπέργκαμο,(βόρεια Ιταλία).

Στη Νάπολι (νότια Ιταλία), μόνο τα αυτοκίνητα με προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 4 και πάνω μπορούν να κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση υπερβαίνει τα επίπεδα συναγερμού σ' όλη την Ιταλία, καθώς τα μικροσωματίδια μένουν στάσιμα στην ατμόσφαιρα επειδή δεν φυσούν άνεμοι ούτε πέφτει βροχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved