ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στις πλημμυρισμένες περιοχές ο Κάμερον

Βρετανία: Στις πλημμυρισμένες περιοχές ο Κάμερον

Πλημμύρες «χωρίς προηγούμενο» είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, συναντήθηκε σήμερα στη διάρκεια του πρωινού με στρατιώτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης και προστασίας των κτιρίων του Γιορκ, στην περιοχή Γιορκσάιρ στα βόρεια, σύμφωνα με tweet που ανέβηκε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Οι πλημμύρες οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που σάρωσαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Αν και ο καιρός ήταν πιο ήπιος τη Δευτέρα, 18 προειδοποιήσεις για κίνδυνο σοβαρών και επικίνδυνων πλημμυρών παραμένουν πάντα σε ισχύ και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέων νεροποντών στα μέσα της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα επλήγη η ιστορική πόλη Γιορκ, κτισμένη στο σημείο όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Ουζ και Φος, όπου ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα και 500 πλημμυρισμένα κτίρια.

Η στάθμη του Ουζ σταθεροποιήθηκε στα 5,2 μέτρα πάνω από το κανονικό, όμως «παραμένουμε εν τω μέσω ενός μεγάλου συμβάντος», δήλωσε στο BBC ο Τσάρλι Κροφτ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις