ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση ο Μπαράκ Ομπάμα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ!

Στην αντεπίθεση ο Μπαράκ Ομπάμα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ!

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δηλώνοντας απογοητευμένος από την αδράνεια που έχει επιδείξει το Κογκρέσο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής!

Η παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ έγινε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όταν η Πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε πως επιτρέπει στους κατοίκους (περισσότεροι από ένα εκατομμύριο) να κυκλοφορούν δημόσια με τα όπλα τους!

Ο Ομπάμα έχει άλλη άποψη…

«Έχω λάβει υπερβολικά πολλές επιστολές από γονείς και δασκάλους και παιδιά για να καθίσω και να μην κάνω τίποτε», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που έχει εδώ και καιρό ζητήσει από το Κογκρέσο να αυστηροποιήσει τους νόμους περί οπλοκατοχής!

«Πριν από λίγους μήνες, ζήτησα από την ομάδα μου στον Λευκό Οίκο να εξετάσει οποιεσδήποτε νέες δράσεις που μπορώ να αναλάβω για να βοηθήσω να μειωθεί η βία με όπλα», ανέφερε ανακοινώνοντας επίσης πως: «Και τη Δευτέρα )4/01/2015) θα συναντηθώ με την υπουργό Δικαιοσύνης μας, την Λορέτα Λιντς, για να συζητήσουμε τις επιλογές μας».

Πώς θα αντιδράσει το Κογκρέσο σε αυτό; Μάλλον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, αναμένεται να οριστικοποιηθούν δράσεις που δεν απαιτούν την έγκριση από το Κογκρέσο.

Ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος για αυστηρότερα μέτρα στον έλεγχο των όπλων: «Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε κάθε πράξη βίας. Αν όμως προσπαθούσαμε να σταματήσουμε έστω και μία; Αν το Κογκρέσο έκανε κάτι -οτιδήποτε- για να προστατεύσει τα παιδιά μας από τη βία των όπλων;»

Πάντως, το Τέξας - διά του κυβερνήτη του Γκρεγκ Άμποτ έστειλε την απάντησή του – στον Ομπάμα μέσω twitter: «Ο Ομπάμα θέλει να επιβάλει περισσότερο έλεγχο των όπλων. Η απάντησή μου; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Σχετικές ειδήσεις