ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου κατηγορούμενη για μοιχεία

Υεμένη: Τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου κατηγορούμενη για μοιχεία

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα, την οποία οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα λιθοβόλησαν στην Υεμένη, κατηγορώντας την για «μοιχεία» και «πορνεία».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο λιθοβολισμός - κάτι σπάνιο στην Υεμένη - πραγματοποιήθηκε χθες (3/1) Κυριακή, στην πόλη Μουκάλα (νοτιανατολικά).

Οπλισμένοι άνδρες «έβαλαν τη γυναίκα μέσα σε μια τρύπα στη μέση της αυλής ενός στρατιωτικού κτιρίου και τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου παρουσία δεκάδων κατοίκων της πρωτεύουσας της επαρχίας Χαντραμούτ», αφηγήθηκε ένας από αυτούς.

Οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα επωφελήθηκαν από το χάος που επικρατεί εξαιτίας του πολέμου στη Υεμένη για να καταλάβουν τον Απρίλιο τη Μουκάλα, όπου έχουν επιβάλει τον νόμο τους.

Την Κυριακή λιθοβόλησαν αυτή τη γυναίκα επικαλούμενοι την ετυμηγορία που είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο ένα «ισλαμικό δικαστήριο» της Χαντραμούτ, το οποίο είχαν συστήσει οι ίδιοι. Σύμφωνα με την απόφαση, το θύμα, μια παντρεμένη γυναίκα, «είχε ομολογήσει τη μοιχεία ενώπιον των δικαστών».

Ένας Υεμενίτης δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν παρών τη στιγμή του λιθοβολισμού, δήλωσε πως οι ένοπλοι είχαν απαγορεύσει αυστηρά τη λήψη φωτογραφιών.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο πράγμα στη Μουκάλα», ανέφερε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Σχετικές ειδήσεις