ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπιλ Κλίντον προωθεί τη Χίλαρι με τον… έρωτά τους!

Ο Μπιλ Κλίντον προωθεί τη Χίλαρι με τον… έρωτά τους!

Περιγράφοντας πώς ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά, αλλά και τονίζοντας ότι είναι «η πλέον κατάλληλη» για να κυβερνήσει τη χώρα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ξεκίνησε σήμερα (4/1) μόνος του εκστρατεία για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Χίλαρι για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Ο Κλίντον κρατούσε μέχρι σήμερα διακριτική στάση στην εκστρατεία που διεξαγάγει η σύζυγός του. Άκρως δημοφιλής, δεν δείχνει ωστόσο να έχει απαλλαγεί από τη σκιά των σεξουαλικών ατασθαλιών του στο παρελθόν, ένα θέμα για το οποίο ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ κρίνει ότι θα αποτελέσει «λογικό στόχο» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Μπιλ Κλίντον εκφώνησε έτσι μια ομιλία ενώπιον πολλών εκατοντάδων ανθρώπων στο Νάσουα, στο Νιου Χάμσιρ, τονίζοντας για τη Χίλαρι ότι δεν έχει ποτέ ξανασυναντήσει στην ζωή του έναν υποψήφιο του Λευκού Οίκου που να είναι «ο καταλληλότερος βάσει των γνώσεών του, της εμπειρίας του και της προσωπικότητάς του προκειμένου να κάνει πραγματικότητα όσα πρέπει να κάνει», πόσο μάλιστα σε μια «περίοδο αβεβαιότητας».

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ (1993- 2001) επέμεινε μάλιστα στο πόσες γνώσεις έχει η σύζυγός του σχετικά με την εξωτερική πολιτική, αφού η Χίλαρι Κλίντον διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επίσης τη μακρά πορεία και δράση της υπέρ της προστασίας των παιδιών και των φτωχών.

Εκείνος παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «ευτυχισμένο παππού» και αφηγήθηκε πώς οι δύο τους ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια, όταν σπούδαζαν, αλλά και πώς εκείνη την εποχή θεωρούσε ότι η Χίλαρι ήταν «ο πιο απίστευτος άνθρωπος», μια ευφυής νέα γυναίκα που επέλεξε να σπεύσει στο πλευρό των φτωχών και των παιδιών, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε καριέρα.

«Ό,τι και να άγγιζε, το έκανε καλύτερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε χθες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το μήνυμα ότι «το χειρότερο πράγμα που η Χίλαρι θα μπορούσε να κάνει είναι να επιτρέψει στο σύζυγό της να συμμετάσχει στην εκστρατεία μαζί της».

Ο Κλίντον, ήρεμος και συγκρατημένος, δεν αναφέρθηκε στον Τραμπ στην ομιλία του που διήρκησε μισή ώρα, όχι τουλάχιστον περισσότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αντιπάλους της συζύγου του, ωστόσο προειδοποίησε εναντίον ενός «πισωγυρίσματος» εάν η χώρα εκλέξει έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Η προεκλογική εκστρατεία «προκαλεί λίγο φόβο» φέτος, προσέθεσε ο ίδιος, ζητώντας από το κοινό να «λάβει σοβαρά υπόψη του» τις δηλώσεις των υποψηφίων.

Σχετικές ειδήσεις