ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: 15χρονη τραυματίστηκε σε απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι

Ιερουσαλήμ: 15χρονη τραυματίστηκε σε απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι

Ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών τραυματίστηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ όταν ένας Παλαιστίνιος προσπάθησε να μαχαιρώσει στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, γνωστοποίησε η αστυνομία, που διευκρίνισε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Η έφηβη φαίνεται πως τραυματίστηκε από βλήματα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης, έναν Παλαιστίνιο από την Ιερουσαλήμ, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 17χρονος προσπάθησε να μαχαιρώσει τους αστυνομικούς όταν εκείνοι θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του και τον προσέγγισαν για να ελέγξουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Η επίθεση σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης κοντά στο σταθμό του τραμ, θέατρο επιθέσεων κατά των Ισραηλινών τους τελευταίους μήνες.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μία σειρά επιθέσεων ή αποπειρών επιθέσεων που έχουν διαπράξει, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον μαχαίρια, Παλαιστίνιοι εναντίον Ισραηλινών από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο νέο κύμα βίας που συνταράσσει την περιοχή έχουν σκοτωθεί 138 Παλαιστίνιοι και 22 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας Ερυθραίος.