ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν εξαπολύει αρουραίους… cyborg στη μάχη κατά των τζιχαντιστών! (video)

Ο Πούτιν εξαπολύει αρουραίους… cyborg στη μάχη κατά των τζιχαντιστών! (video)

Τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν «τροποποιημένοι» αρουραίοι, σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες.

Και αυτό γιατί τα τρωκτικά μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν και να χρησιμοποιηθούν από το στρατό και την αστυνομία για τον εντοπισμό εκρηκτικών, αλλά και παγιδευμένων ανθρώπων σε χαλάσματα, λόγω της ανεπτυγμένης αίσθησης της όσφρησης που διαθέτουν!

«Σε αντίθεση με τους σκύλους, ένας αρουραίος μπορεί να περάσει μέσα από μια μικρότερη ρωγμή», αναφέρει ο Dmitry Medvedev, επικεφαλής του Εργαστηρίου «Οσφρητικής Αντίληψης», όπου πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα μέσω ηλεκτροδίων συνδεδεμένα με τον εγκέφαλο των αρουραίων.

«Οι αρουραίοι θα μπορούσαν να φθάσουν πολύ βαθιά στα συντρίμμια και από τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αν υπάρχουν, για παράδειγμα, ζωντανοί άνθρωποι», συμπληρώνει.

Και μπορεί οι επιστήμονες να έχουν ανακαλύψει ότι οι αρουραίοι έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν μέχρι και τους διαφορετικούς τύπους φύλλων τσαγιού από τη μυρωδιά, ωστόσο παραδέχονται ότι θα χρειαστούν χρόνια για να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές αποστολές.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι αρουραίοι («sniffer rats») χρησιμοποιούνται ήδη σε ορισμένα μέρη της Αφρικής για την ανίχνευση ναρκών ξηράς και φυματίωσης.

Σχετικές ειδήσεις