ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Αποστράγγιση καναλιού έφερε στην επιφάνεια απίστευτα ευρήματα!

Παρίσι: Αποστράγγιση καναλιού έφερε στην επιφάνεια απίστευτα ευρήματα!

Μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε μετά από 15 χρόνια καικαι μια ολόκληρη σειρά από... απρόσμενα αντικείμενα έκαναν την εμφάνιση τους

Το κανάλι Saint-Martin του Παρισιού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1825, αποστραγγίστηκε για να καθαριστεί, κάτι που γίνεται μια φορά κάθε 15 χρόνια και όπως ήταν φυσικό στην επιφάνεια βγήκαν όλα τα χαμένα αντικείμενα που κατέληξαν στο βυθό του.

Αυτή τη φορά ο καθαρισμός ήταν λιγότερο λαμπερός με τα ευρήματα να είναι μεταξύ άλλων κάδοι απορριμμάτων, ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Στην αρχή έγινε μια αποστράγγιση σε ένα επίπεδο 50 εκατοστών, η οποία επέτρεψε στα 4,5 τόνους ψάρια δηλαδή τις τσιπούρες, τους κυπρίνους και τις πέστροφες να μετακινηθούν με ασφάλεια.

saint2

Στη συγκεκριμένη περιοχή του Παρισιού οι κάτοικοι μπορεί να πληρώσουν ακόμη και 7.300 λίρες το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με θέα στο συγκεκριμένο κανάλι χωρίς να ξέρουν τι βρίσκεται κάτω από αυτό!

Το κανάλι είχε δημιουργηθεί με διαταγή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802 για να προσφέρει πόσιμο νερό και άνοιξε 23 χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου, το κανάλι θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις αρχές Απριλίου για την αποστράγγιση 90.000 κυβικών νερού. Η αντιδήμαρχος σε θέματα περιβάλλοντος, Celia Blauel, ανέφερε ότι ο καθαρισμός θα δώσει νέα πνοή στο γνωστό κανάλι.

saint5

«Αν ο καθένας προσέχει και αποφεύγει να ρίχνει κάτι στο νερό, μπορεί να είμαστε σε θέση να κολυμπήσουμε στο κανάλι μέσα σε λίγα χρόνια, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», είπε η ίδια στη Le Parisien. Μάλιστα θα γίνει και μια καμπάνια μέσω των κοινωνικών δικτύων ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι Παριζιάνοι αλλά και επισκέπτες και να σέβονται το κανάλι και να το διατηρούν καθαρό.

Μεταξύ των παράξενων ευρημάτων ήταν επίσης ένα όπλο, μια τουαλέτα, πολλά ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνα, καρέκλες, καρότσια σούπερ μάρκετ ακόμη και μηχανές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις