ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Γυναίκα αστυνομικός έσωσε εγκαταλελειμμένο βρέφος θηλάζοντάς το (vid)

Κολομβία: Γυναίκα αστυνομικός έσωσε εγκαταλελειμμένο βρέφος θηλάζοντάς το (vid)

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις μερικών ωρών, δεν είχε τραφεί καθόλου.

Η Λουίζα Φερνάντα Ουρέα, αστυνομικός στην πόλη Λα Μαρίνα της Κολομβίας και νέα μητέρα, θήλασε ένα ξένο μωρό και το έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Κάτοικοι κάλεσαν τις αρχές σε απομακρυσμένο μέρος μέσα σε δάσος, όπου είχαν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο νεογέννητο.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις μερικών ωρών, δεν είχε τραφεί καθόλου. Περιμένοντας το ασθενοφόρο η νεαρή αστυνομικός θήλασε το βρέφος, ανταποκρινόμενη στην πείνα του αλλά και προστατεύοντάς το από την υποθερμία, όπως είπαν οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

«Είμαι νέα μητέρα που θηλάζει και αναγνώρισα την ανάγκη αυτού του νεογέννητου κοριτσιού για γάλα. Νομίζω κάθε γυναίκα θα είχε προσφέρει το γάλα της σε μια αντίστοιχη περίσταση», δήλωσε η ίδια.

Η 59χρονη, Εντινόρα Χιμένεζ, που εντόπισε το βρέφος είπε: «Μάζευα πορτοκάλια όταν άκουσα το κλάμα του. Αρχικά νόμιζα πως ήταν γατάκι που έκλαιγε αλλά μετά πλησίασα και είδα πως ήταν ένα κοριτσάκι».

Το μωρό μετρούσε μόλις μερικές ώρες ζωής και έφερε ακόμα τμήμα του ομφάλιου λώρου.

«Το κοριτσάκι είχε μερικές γρατζουνιές και εμφάνιζε υποθερμία. Δέχθηκε όμως γρήγορα φροντίδα και πλέον είναι καλά», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Την φροντίδα του μωρού ανέλαβε προσωρινά το Κολομβιανό Ινστιτούτο Οικογένειας και πλέον το κοριτσάκι αναζητεί μία οικογένεια.

Παράλληλα, οι αρχές της Κολομβίας και οι υγειονομικές υπηρεσίες αναζητούν τη βιολογική του μητέρα, που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.