ΚΟΣΜΟΣ

Έστειλε στη Μέρκελ λεωφορείο με... πρόσφυγες

Έστειλε στη Μέρκελ λεωφορείο με... πρόσφυγες

Θέλοντας να δείξει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η προσφυγική πολιτική της είναι λανθασμένη και ότι οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά.

Ο Πέτερ Ντράιερ, δήμαρχος της πόλης Λάντσχουτ στην νότια Βαυαρία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολουθεί η Ανγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό στέλνοντας ένα λεωφορείο με πρόσφυγες στο Βερολίνο και συγκεκριμένα μπροστά στην Καγκελαρία.

«Δεν θα τα καταφέρουμε!», είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, στην καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ντράιερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ενώ την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην Καγκελαρία.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην Καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κ. Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος.

Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η Καγκελάριος είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί, θα έρθουν και πάλι σε εσάς».

Σχετικές ειδήσεις