ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαρισμένη η Αυστρία από τις σεξουαλικές επιθέσεις Σύρων και Αφγανών μαθητών σε συμμαθήτριές τους

Σοκαρισμένη η Αυστρία από τις σεξουαλικές επιθέσεις Σύρων και Αφγανών μαθητών σε συμμαθήτριές τους

Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων σε συμμαθήτριες τους σε σχολείο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας – Θορυβημένη η τοπική κοινωνία

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στο σχολείο του Σάλτσουμπουργκ ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, αλλά οι Αρχές ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες μόνο όταν μια από τις μαθήτριες χτυπήθηκε σοβαρά.

Τέσσερις μαθητές, πρόσφυγες στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας (τρεις από το Αφγανιστάν και ένας από τη Συρία) αποβλήθηκαν από το σχολείο όπου και φοιτούσαν μετά την καταγγελία από μία συμμαθήτριά τους για σεξουαλική και λεκτική επίθεση εναντίον της καθώς και για σωματική κακοποίηση.

Οι τρεις έφηβοι από το Αφγανιστάν ηλικίας 14, 15 και 16 ετών έχουν ζητήσει, μάλιστα, άσυλο στην Αυστρία, ενώ ο 16χρονος μαθητής από την Συρία έχει ήδη πάρει άσυλο από τη χώρα.

Μετά το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων στην Κολωνία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αποκάλυψε ότι οι τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες παρενοχλούσαν σεξουαλικά τρεις συμμαθήτριές τους συνεχώς από τον περασμένο Νοέμβριο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, υπήρξε και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας στις μαθήτριες, οι οποίες δεν τολμούσαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις. Ωστόσο, πήραν το θάρρος όταν είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και μετά από σοβαρή σωματική κακοποίηση σε μια από αυτές.

Μία 14χρονη μαθήτρια ανέφερε ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 15χρονο Αφγανό συμμαθητή της, ο οποίος της επιτέθηκε πισώπλατα και εκείνη χτύπησε το κεφάλι της επάνω στο θρανίο.

Όμως, την Τετάρτη «το ποτήρι ξεχείλισε» για τις τρεις μαθήτριες, όταν ο ίδιος Αφγανός μαθητής επιτέθηκε πάλι στην 14χρονη και την έριξε επάνω σε ένα ντουλάπι του σχολείου προκαλώντάς της τραυματισμό τόσο σοβαρό, ώστε να κληθεί η αστυνομία.

Οι μαθήτριες αποκάλυψαν το δράμα που βίωναν από τους τέσσερις νεαρούς όλο αυτό το διάστημα και η διευθύντρια του σχολείου απέβαλε τους τέσσερις μαθητές.

Από την πλευρά του το σχολείο προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες λέγοντας ότι... ήταν μερικά χαστούκια!

Σχετικές ειδήσεις