ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Χέρι με… όπλο βγήκε στον αέρα καιρικού δελτίου! (video)

Από την guest… εμφάνιση ενός άνδρα - συγκεκριμένα του χεριού του – που κράδαινε κάτι σαν… περίστροφο μπροστά στην κάμερα, σημαδεύτηκε η ζωντανή σύνδεση για τη μετάδοση του δελτίου πρόγνωσης του καιρού στη βόρεια Σερβία!


Η αστυνομία της περιοχής γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του άγνωστου άνδρα και να επιβεβαιώσει εάν το όπλο ήταν αληθινό.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μετάδοσης του δελτίου καιρού στο τηλεοπτικό δίκτυο Radio-Television Vojvodina, την κρατική τηλεόραση της αυτόνομης επαρχίας Βοϊβοντίνα στη βόρεια Σερβία, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15/1).

Κατά τη διάρκεια του δελτίου, ξαφνικά, και για σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε ένα χέρι στην οθόνη να κρατά κάτι που έμοιαζε με ένα μικρό περίστροφο, την ώρα που μια δημοσιογράφος παρουσίαζε το δελτίο καιρού σε μια υπαίθρια αγορά στην πόλη Νόβι Σαντ στην κεντρική Βοϊβοντίνα.

Ούτε η γυναίκα ούτε ο παρουσιαστής στο στούντιο κατάλαβαν κάτι την ώρα της ζωντανής σύνδεσης, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

«Είναι απαράδεκτο και θα προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τα στοιχεία του προσώπου αυτού όσο το δυνατόν συντομότερα» επισήμανε εκπρόσωπος του καναλιού μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων της επαρχίας κατήγγειλε ότι το περιστατικό αυτό είναι αποτέλεσμα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της έλλειψης ανεκτικότητας σε οποιαδήποτε άσκηση κριτικής στη Σερβία, κατηγορώντας τις αρχές ότι στέλνουν σε καθημερινή βάση «μηνύματα μίσους».

Σημειώνεται ότι η επαρχία Βοϊβοντίνα ελέγχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας, που αντιπολιτεύεται το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα. Η κυβέρνηση έχει μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί μεροληπτική την κάλυψη των γεγονότων της επικαιρότητας από το Radio-Television Vojvodina…

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER