ΚΟΣΜΟΣ

Η ζωή του «Σουλτάνου» Ερντογάν γίνεται ταινία για τη μικρή οθόνη

Η ζωή του «Σουλτάνου» Ερντογάν γίνεται ταινία για τη μικρή οθόνη

Είναι μία ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, με έναν σκοπό: να δει το άλλο πρόσωπο του προέδρου ο τουρκικός λαός.

Η ζωή του τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται... τηλεταινία!

Η ιστορία θα ξεκινά από τα πρώτα βήματα στη ζωή του Τούρκου πολιτικού, από την εποχή που πήγαινε σχολείο σε μία φτωχή συνοικία της Κασίμπασα και θα ολοκληρωθεί με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης, από το 1994 έως το 1998 και τη φυλάκισή του το 1999.

O τίτλος της ταινίας «Reis», δηλαδή αρχηγός. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία της Βόρειας Κύπρου, στο Τρίκομο, όπου ήδη κατασκευάζεται ένα ολόκληρο αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κασίμπασα.

Ο παραγωγός της ταινίας Αλί Αβτσί μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή», δεν δίστασε να συγκρίνει τον Ερντογάν με τον... Spiderman ή τον Superman: «Καθημερινά βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών μας ήρωες όπως ο Spiderman και ο Superman, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Αντί να τον βλέπουν ως πρόεδρο, οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν ως έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στην Κασίμπασα και έμεινε στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Σκοπός των Τούρκων είναι να προβάλουν την ταινία με τη ζωή του «Σουλτάνου» το αργότερο έως τις 25 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις