ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Κλείνει το περιοδικό Penthouse

Σοκ: Κλείνει το περιοδικό Penthouse

Σοκ για εκατομμύρια αναγνώστες -πρώην και νυν- του πασίγνωστου περιοδικού πορνογραφικού περιεχομένου που «μύησε» γενιές ανδρών στα μυστικά του «ωραίου φύλου».

Έπειτα από 51 χρόνια το περιοδικό Penthouse ανακοίνωσε ότι σταματά την έντυπη έκδοση του και πολύ σύντομα οι αναγνώστες του θα αναγκάζονται να αναζητούν τα άρθρα και τις φωτογραφίες, (ας είμαστε ειλικρινείς, κυρίως τις φωτογραφίες) του ιστορικού περιοδικού μόνο ονλάιν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, εάν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να αποχωρισθείτε το χαρτί. Παράλληλα, τα γραφεία του περιοδικού στη Νέα Υόρκη θα μετακομίσουν στο Λος Άντζελες μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες της μητρικής FriendFinder Networks.

Η FriendFinder δεν ήταν σαφής ως προς τους λόγους πίσω από την απόφαση, περιοριζόμενη στην αιτιολογία της ανταγωνιστικότητας του περιοδικού. Ωστόσο, δε χρειάζεται να διαβάσει κανείς προσεκτικά ανάμεσα στις γραμμές, καθώς ανάλογη τύχη είχε πρόσφατα ο μεγάλος αντίπαλος που ακούει στο όνομα Playboy.

Όπως το Playboy έτσι και το Penthouse αγωνίζονται για επιβίωση σε μια εποχή που με ένα απλό κλικ η οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή «πλημμυρίζει» από πορνογραφικό περιεχόμενο, σε βαθμό που θεωρείται πιο δύσκολο να το αποφύγεις, παρά να το ανακαλύψεις.

Source: Engadget.com