ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Έτσι δρουν οι Τούρκοι δουλέμποροι στο Αιγαίο (video)

Αποκάλυψη: Έτσι δρουν οι Τούρκοι δουλέμποροι στο Αιγαίο (video)

«Η αδυναμία να ελεγχθεί η εισροή των προσφύγων και των μεταναστών θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της συμφωνίας του Σένγκεν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑΞΙΔΙ - ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν μπει παράνομα από την Τουρκία στην Ευρώπη -μέχρι στιγμής φέτος- δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από ό,τι στο σύνολο του τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια σε ενισχύσεις για την Τουρκία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων.

Κρυφή κάμερα του BBC «ξεσκεπάζει» τον Τούρκο διακινητή μεταναστών στο Αιγαίο, Abu Saif, καθώς κλείνει τη συμφωνία για το παράνομο ταξίδι.

Η βιντεοσκόπηση έγινε στην Σμύρνη με κρυφή κάμερα και ακολουθεί όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης του Τούρκου διακινητή με εκείνους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή με το αποτέλεσμα να είναι σοκαριστικό.

«Όσο είσαι μαζί μου είσαι προστατευμένος. Αν κάποιος άλλος σου ζητήσει έστω και ένα δολάριο παραπάνω θα τον αποκεφαλίσω», φαίνεται να λέει ο διακινητής σε «μετανάστη» που του ζητάει να τον περάσει στην Ευρώπη.

Ακόμα και παιδιά μεταναστών έχουν επιστρατευτεί στο κύκλωμα τον διακινητών καθώς πουλάνε σωσίβια στους δρόμους γι' αυτούς που θέλουν να περάσουν το Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό σε όλους: Εκατοντάδες πνιγμοί και όνειρα βυθισμένα στον πάτο της θάλασσας.

Σχετικές ειδήσεις