ΚΟΣΜΟΣ

Σπρέι πιπεριού μοίρασε σε γυναίκες ακροδεξιός βουλευτής στην Ολλανδία!

Σπρέι πιπεριού μοίρασε σε γυναίκες ακροδεξιός βουλευτής στην Ολλανδία!

Ο Γκέερτ Βίλντερς είναι αρκετά γνωστός στη χώρα του, όχι μόνον εξαιτίας των κατά καιρούς ακραία προκλητικών του δηλώσεων, αλλά και διότι είναι πολύ εκκεντρικός.

Παίρνοντας «θάρρος» από την αύξηση των ποσοστών του κόμματός του (το Κόμμα της Ελευθερίας – PVV μετρά 12 βουλευτές), αποφάσισε να ενισχύσει και την… προσωπική του δημοτικότητα.

Εκμεταλλευόμενος τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο Βίλντερς επανέλαβε, σε μια συγκέντρωση στην πόλη Σπαϊκενίσε, στη δυτική Ολλανδία, την πάγια θέση του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ισλαμική εισβολή».

«Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα», έλεγε μοιράζοντας στις γυναίκες σπρέι πιπεριού. Γιατί; Διότι σύμφωνα με τον ίδιον: «… για να προστατευτούν από τις "ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης"».

Μερικές δεκάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Ο Βίλντερς είναι ρατσιστής, όχι φεμινιστής!». Κάποιες, μάλιστα, συνελήφθησαν από την αστυνομία!

Την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής είχε ζητήσει τον εγκλεισμό των μουσουλμάνων ανδρών μεταναστών σε κέντρα για αιτούντες άσυλο, για να προστατευτούν οι Ολλανδέζες.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν το 2017 όμως, αν γίνονταν σήμερα το PVV θα εξέλεγε τον αριθμό-ρεκόρ των 36 βουλευτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικές ειδήσεις