ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο πρωτοποριακό έργο του Banksy στο Λονδίνο - Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό (video)

Το νέο πρωτοποριακό έργο του Banksy στο Λονδίνο - Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό (video)

Ένα νέο διαδραστικό γκράφιτι που χαρακτηρίζεται ως tech savy διαμάντι, άφησε πίσω του, σε μικρή απόσταση από τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο, ο αινιγματικός καλλιτέχνης Banksy.

Το νέο έργο του αναπαριστά την Κοζέτ (ή αλλιώς Τιτίκα) από το έργο «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό. Η Κοζέτ είναι ωστόσο βουρκωμένη από τα δακρυγόνα, ενώ δεν υπάρχει ο Γιάννης Αγιάννης να τη σώσει από τους Θερναδιέρους…

Το ευφυές πάντως και ευρηματικό της όλης υπόθεσης είναι ότι κάτω αριστερά από την εικόνα της Κοζέτ, υπάρχει ένα QR code, που έχει αποτυπωθεί με στένσιλ. Όποιος πλησιάσει το «έξυπνο» κινητό ή το τάμπλετ του και σκανάρει το γραμμωτό κώδικα «ανοίγει» το λινκ ενός βίντεο στο YouTube.

Στο διάρκειας επτά λεπτών βίντεο, Γάλλοι αστυνομικοί πετούν δακρυγόνα σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό του Καλαί, ο οποίος έχει πάρει την ονομασία «Ζούγκλα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι καμβάς του γκράφιτι είναι μια κολώνα ενός συγκροτήματος στο Νάιτσμπριτζ, όπου κατασκευάζονται πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα…

Σχετικές ειδήσεις