ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με... καγκουρό

Αυστραλία: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με... καγκουρό

Σκόπευαν, να γεμίσουν τον μάρσιπο ενός καγκουρό με εκρηκτικά, να ζωγραφίσουν το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους στη ράχη του και να το αφήσουν ελεύθερο, πραγματοποιώντας ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα.

Ένας 15χρονος και ένας 19χρονος Αυστραλός, φανατικοί υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, σκόπευαν, μαζί με ακόμα τρεις συνεργούς τους, να γεμίσουν το μάρσιπο ενός καγκουρό με εκρηκτικά, να ζωγραφίσουν το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους στη ράχη του και να το αφήσουν ελεύθερο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ημέρας μνήμης για τους πεσόντες του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδικού Εκστρατευτικού Σώματος Anzac.

besim

Ο 19χρονος Σεβντέτ Ραμανάντ Μπεσίμ συνελήφθη μαζί με τον 15χρονο Βρετανό φίλο του τον περασμένο Απρίλιο πριν θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του.

Σε συνομιλίες τους, τις οποίες κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας και έγιναν γνωστές στο δικαστήριο, συζητούσαν τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά στο μάρσιπο του καγκουρό καθώς και όλα τα υπόλοιπα σχέδιά τους.

«Θα ήθελα πολύ να χτυπήσω κάποιους αστυνομικούς και να κόψω μερικά κεφάλια», φέρεται να είπε ο 19χρονος κατηγορούμενος στον 15χρονο.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν και τους υπολοίπους της επικίνδυνης παρέας.

Ο 15χρονος, καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο για συμμετοχή στη συνωμοσία κατά των ένστολων στην Anzac Day, και αποφασίστηκε πως θα αφεθεί ελεύθερος όταν δε θα αποτελεί κίνδυνο για το κοινό.

Σχετικές ειδήσεις