ΚΟΣΜΟΣ

Ο αληθινός άνθρωπος... ελέφαντας και η τραγική ιστορία του (photos)

Ο αληθινός άνθρωπος... ελέφαντας και η τραγική ιστορία του (photos)

Διωγμένος από την οικογένειά του και πέφτοντας συνεχώς θύμα ταπείνωσης στους δρόμους, ο αληθινός άνθρωπος ελέφαντας συγκίνησε με την τραγική ιστορία του ένα ζευγάρι Αυστραλών, το οποίο έδωσε «μάχη» για να του χαρίσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο 34χρονος Vid από την Καμπότζη γεννήθηκε με έναν όγκο στο κεφάλι, ο οποίος όσο περνούσαν τα χρόνια αναπτύσσονταν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να καλύψει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

elefantas1

Πλέον όμως έχει μια ευκαιρία ζωής, χάρη σε ένα ζευγάρι Αυστραλών τουριστών που τον εντόπισε στην πρωτεύουσα της χώρας, Πνομ Πεν, κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Η Diana Koski και ο John Nettleton «ηλεκτρίστηκαν» από την ιστορία του άστεγου και άνεργου άνδρα, αποφασίζοντας να ξεκινήσουν αρχικά μια εκστρατεία στο Facebook, πριν καταφέρουν τελικά να τον φέρουν σε επαφή με έναν χειρουργό στη Σιγκαπούρη, μέσω ενός επιχειρηματία από το Περθ.

«Περπατούσε δίπλα μας στο δρόμο και συγκλονίστηκα. Τότε είπα στον άνδρα μου πως πρέπει να τον βοηθήσουμε», εκμυστηρεύτηκε η Diana στην αυστραλιανή Daily Mail, συμπληρώνοντας: «Άρχισα να του μιλάω, αλλά δεν καταλάβαινε αγγλικά και ζήτησα έτσι τη βοήθεια κάποιων συμπατριωτών του. Του είπα ότι θέλουμε να τον βοηθήσουμε. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε».

elefantas6

Ο Vid ακολούθησε έτσι τους Αυστραλούς στο ξενοδοχείο τους, ωστόσο «περπατούσε συνεχώς πίσω μου και οι ντόπιοι προσπαθούσαν να τον αποφεύγουν. Κάποιοι μάλιστα τον εμπόδιζαν να έρθει μαζί μας», συνέχισε η Diana, προσθέτοντας: «Δεν ζητιάνευε, απλά περπατούσε στους δρόμους. Φαντάζομαι είχε μια πολύ σκληρή ζωή».

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται μάλιστα, το ζευγάρι χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια από τον «αρχηγό» του χωριού όπου γεννήθηκε ο Vid, προκειμένου να κανονίσει να χειρουργηθεί ο άτυχος άνδρας!

«Δεν μιλούσε για την οικογένειά του ή αν είχε κάποιο μέρος να μείνει. Δεν νομίζω ότι είχε γονείς αφού έπρεπε να πάρουμε άδεια από το χωριό του», ανέφερε επίσης η Αυστραλή, αποκαλύπτοντας: «Όταν τον ρώτησα αν ήθελε να αφαιρεθεί ο όγκος του, απάντησε αμέσως καταφατικά. Δεν ήξερα όμως αν φοβόταν να ταξιδέψει σε άλλη χώρα. Του είπα έτσι πως θα κάναμε ό,τι μπορούμε, αλλά ίσως πάρει μήνες».

Όσο για το χαρακτήρα του Vid, ο οποίος βλέπει μόνο από το ένα μάτι και αναπνέει μόνο από το ένα ρουθούνι; «Έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ και πιστεύει πως ίσως οι γυναίκες θα ενδιαφέρονταν γι΄ αυτόν αν δεν είχε τον όγκο», σημειώνει ακόμα η Diana, αναφέροντας ότι δεν νοιώθει πονοκεφάλους ή βαρύ το κεφάλι του γιατί «δεν έχει ζήσει ή γνωρίσει κάτι διαφορετικό»…

Το ζευγάρι δημοσίευσε μια φωτογραφία του Vid στο Facebook μόλις τον γνώρισε, ρωτώντας αν ήξερε κανείς κάποιον πλαστικό χειρουργό ή άλλον τρόπο να βοηθήσει. Επικοινώνησε αμέσως μαζί του ένας επιχειρηματίας από το Περθ, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης που θα αναλάμβανε να κάνει ένας γνωστός του στη Σιγκαπούρη…

australoi

Η Diana και ο John ετοιμάζουν έτσι ξανά βίζα, διαβατήριο και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να επιστρέψουν στη Σινγκαπούρη, καθώς θέλουν να βρίσκονται στο πλευρό του Vid την ώρα της επέμβασης που θα του αλλάξει τη ζωή…

Σχετικές ειδήσεις