Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Άδοξο τέλος στη φιλία του (τίγρη) Αμούρ και του άτακτου (τράγου) Τιμούρ (video)

Newsbomb

Η φιλική σχέση ενός τίγρη με έναν τράγο στη ρωσική Άπω Ανατολή έληξε, ευτυχώς αναίμακτα και για τους δύο, όταν ο πρώτος, εκνευρισμένος από τα συνεχή πειράγματα του φίλου του, τον άρπαξε και τον πέταξε μακριά!

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο τίγρης Αμούρ, ο οποίος ζει στο πάρκο σαφάρι Πριμόρσκι (περίπου 70 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ), αρνήθηκε πεισματικά να… φάει τον τράγο Τιμούρ που του «σέρβιραν» οι υπάλληλοι.

Τα δύο ζώα έγιναν κολλητοί φίλοι, με τον Τιμούρ όχι μόνο να τον ακολουθεί παντού, αλλά να κοιμάται «σπίτι» του.

Όμως την Τρίτη, οι δυο φίλοι τα… έσπασαν και έκτοτε ακολούθησε ο καθένας το δικό του δρόμο...

Αιτία του καυγά ήταν ότι ο τράγος αποδείχτηκε μεγάλο πειραχτήρι και δεν άφηνε ήσυχο ούτε στιγμή τον Αμούρ.

«Η συμπεριφορά του Τιμούρ ευθύνεται για την αντιπαράθεση: ορμούσε πάνω στον τίγρη με τα κέρατά του και τον καταδίωκε, χωρίς να τον αφήνει να ησυχάσει», εξήγησε ο διευθυντής του πάρκου Ντμίτρι Μεζέντσεφ.

Κάποια στιγμή ο τίγρης δεν άντεξε άλλο και τον άρπαξε με τα δόντια από το τρίχωμά του, πετώντας τον μακριά. Ο Τιμούρ δεν τραυματίστηκε όμως υπέστη σοκ επειδή ο φίλος του δεν τον είχε συνηθίσει σε τέτοιες βίαιες αντιδράσεις.

Βίντεο, μάλιστα, που αναρτήθηκε από τους υπεύθυνους του πάρκου στο διαδίκτυο, δείχνει τον τράγο να επιτίθεται στον τίγρη και εκείνος να τον αρπάζει και να τον πετάει λίγα μέτρα μακρύτερα, πάνω στο χιόνι.

Μετά το επεισόδιο αυτό, οι εργαζόμενοι του πάρκου χώρισαν τα δύο ζώα, αλλά έκριναν ότι ο Τιμούρ δεν θα άντεχε τη μοναξιά κι έτσι αποφάσισαν να τον ...παντρέψουν.

«Ελπίζουμε ότι ιδιοκτήτες κατσικιών θα μας προτείνουν υποψήφιες νύφες. Μπορούν να μας στείλουν τις φωτογραφίες τους», ενημέρωσε ο Μεζέντσεφ.

Τον Δεκέμβριο οι Ρώσοι είχαν «μαγευτεί» από τη σχέση του τίγρη Αμούρ με τον τράγο Τιμούρ οι οποίοι περνούσαν τις ημέρες τους κάνοντας περιπάτους στη φύση, θαυμάζοντας το περιβάλλον ή απλώς κάθονταν και κοίταζαν ο ένας τον άλλον στα μάτια...