ΚΟΣΜΟΣ

H Jaish al Islam διαψεύδει τη Ρωσία για καταστροφή πετρελαϊκών στόχων στη Συρία

H Jaish al Islam διαψεύδει τη Ρωσία για καταστροφή πετρελαϊκών στόχων στη Συρία

Η συριακή ανταρτική οργάνωση Jaish al-Islam διέψευσε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν στόχους πετρελαϊκού ενδιαφέροντος, στα ανατολικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η οργάνωση αυτή θεωρείται η πιο ισχυρή ανταρτική ομάδα στις αγροτικές περιοχές, ανατολικά της Δαμασκού, ενώ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων από την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία, πριν από τέσσερις μήνες.

Ρωσικά μαχητικά πιστεύεται ότι σκότωσαν τον ηγέτη της Jaish al-Islam, Ζάχράν Αλους, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κατά του αρχηγείου της οργάνωσης, τον περασμένο Δεκέμβριο, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στον έλεγχο της περιοχής από τους αντάρτες.

Η οργάνωση διέψευσε τη ρωσική ανακοίνωση, με email που έστειλε στη διάρκεια της νύχτας.

Η Jaish al-Islam εκπροσωπείται από την Επιτροπή Υψηλής Διαπραγμάτευσης, που έχει την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας. Ιδεολογικά είναι αντίθετη με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ Κάιντα, ενώ χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσσαντ και τη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις