ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους και τα τρακτέρ της Γαλλίας - Στήνουν μπλόκα σε πολλές περιοχές

Στους δρόμους και τα τρακτέρ της Γαλλίας - Στήνουν μπλόκα σε πολλές περιοχές

Οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα στη Βρετάνη, τη Νορμανδία αλλά και στις περιοχές Beauvais, Chartres, Loiret και Aquitaine.

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι αγρότες και στη Γαλλία για τη συνεχή πτώση τιμών των αγροτικών προϊόντων, την ώρα που αυξάνεται το κόστος παραγωγής.

Κτηνοτρόφοι και παραγωγοί ζητούν άμεσα μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από τα 700 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση τους υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο, στα οποία προστέθηκαν άλλα 150 εκατ. ευρώ, την περασμένη εβδομάδα.

Στην πόλη Σεν Λο στην περιοχή της Νορμανδίας, περίπου 250 αγρότες, οι οποίοι έφθασαν στην περιοχή με 60 έως 80 τρακτέρ στους κάδους των οποίων μετέφεραν απορρίμματα, συγκρούστηκαν για τουλάχιστον 2 ώρες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κτηνοτρόφοι πέταξαν διαφόρων ειδών αντικείμενα, από λάστιχα έως γυάλινα μπουκάλια, εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές έριξαν επίσης απορρίμματα και κοπριά στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στη νομαρχία. Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς και η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Σήμερα οι αγρότες απέκλεισαν με τρακτέρ δρόμους στην περιοχή Grand Ouest, προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα στις αρχές για την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Από την μεριά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Αγροτών ζητά την συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις με τους διανομείς και τη βιομηχανία, ώστε να επιτευχθούν καλύτερα οικονομικά περιθώρια κέρδους για όλους.

Σχετικές ειδήσεις