ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αποκαλύψεις - Τι ενέπνευσε τον Οσάμπα Μπιν Λάντεν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Νέες αποκαλύψεις - Τι ενέπνευσε τον Οσάμπα Μπιν Λάντεν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Άγνωστες πτυχές των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ έρχονται στο «φως».

Η τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα δίνει νέες πληροφορίες για τις επιθέσεις της 9/11 που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Μάλιστα, αποκαλύπτουν και από πού εμπνεύστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν την επίθεση στις ΗΠΑ.

Σε άρθρο που δημοσίευσε η οργάνωση, σύμφωνα με τη «The Jerusalem Post», στο εβδομαδιαίο περιοδικό που εκδίδει, το al – Masrah, και με τίτλο «Η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», η αλ Κάιντα ισχυρίζεται ότι έμπνευση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν ο Gamil al – Batouti, o Αιγύπτιος συγκυβερνήτης του boeing 767 των Αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση 990 και συνετρίβη στον ατλαντικό ωκεανό.

Η αεροπορική τραγωδία που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

30d05e3b00000578 3428359 image a 129 1454426631655

Στις 31 Οκτωβρίου του 1999 το boeing της Egypt Air πραγματοποίησε ξαφνικά καθοδική πορεία τριάντα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό παρασύροντας στο θάνατο 217 ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό από τις έρευνες που ακολούθησαν αυτό συνέβη λίγα λεπτά, αφότου ο πιλότος είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο και οι ερευνητές απέδωσαν τη συντριβή του αεροπλάνου σε εσκεμμένη ενέργεια του πιλότου.

Εκείνα τα χρόνια, δηλαδή λίγο πριν το 2001, η αλ Κάιντα, όπως η ίδια αναφέρει στο περιοδικό της, είχε αποφασίσει να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική που θα έπληττε τον «μακρινό εχθρό» (τις ΗΠΑ), αντί να προβαίνει σε σταδιακή εξολόθρευση όλων των συνεργατών των ΗΠΑ, δηλαδή τους Άραβες αποστάτες που κατείχαν ηγετικές θέσεις.

Σύμφωνα πάντα με την τρομοκρατική οργάνωση, την ημέρα που ο Αιγύπτιος πιλότος έπεσε με το αεροπλάνο στον Ατλαντικό ωκεανό, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, όταν το έμαθε διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το έριξε σε κάποιο κοντινό κτήριο;». Τότε ήταν που συνέλαβε την ιδέα.

Στη συνέχεια όταν ο Μπιν Λάντεν συναντήθηκε με τον Khalid Sheikh Mohammed, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου από τις ΗΠΑ, του πρότεινε την ιδέα να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά αεροσκάφη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων.

Ρoή Ειδήσεων