ΚΟΣΜΟΣ

DW: Καρναβάλι στην Γερμανία με... Μέρκελ

DW: Καρναβάλι στην Γερμανία με... Μέρκελ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αλλά και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής ενέπνευσαν τους κατασκευαστές των αρμάτων και βρέθηκαν στο στόχαστρο της σατιρικής τους διάθεσης. Η ευρωπαϊκή, οικονομική κρίση βρίσκεται στη θεματολογία του φετινού καρναβαλιού.

Έτσι ένα άρμα στην Κολωνία είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις σχέσεις της με τη Γερμανία. Οι επισκέπτες της παρέλασης θα μπορούν να θαυμάσουν τον Αλέξη Τσίπρα μεταμφιεσμένο ως Δία να κυνηγάει τη δακρυσμένη Άγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος εμφανίζεται σε περισσότερα άρματα. Το μότο της «Θα τα καταφέρουμε» που επανέλαβε πολλάκις αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση έδωσε την ιδέα σε κάποιους κατασκευαστές να την παρουσιάσουν αδύναμη με μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία όμως έχει απομείνει μόνο ένα αστέρι.

Καθόλου κολακευτικό είναι και το άρμα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Ο Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απασχολήσει πολύ συχνά με τις δηλώσεις του αναφορικά με το προσφυγικό και την επιμονή του να διακοπεί η ροή των προσφύγων προς τη Γερμανία, παρουσιάζεται στην παρέλαση του Μάιντς να στέκεται στα σύνορα διώχνοντας τους πρόσφυγες.
Με Ερντογάν και Πούτιν

Στην ίδια παρέλαση θα βρίσκεται και άρμα με ομοίωμα του τούρκου πρόεδρου με έντονες αναφορές στις σχέσεις του με την ΕΕ. Και εδώ πάλι το θέμα είναι το προσφυγικό. Η Ευρώπη εμφανίζεται να φιλάει τα πόδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν γλιτώνει από τους δαιμόνιους κατασκευαστές των αποκριάτικων αρμάτων. Ημίγυμνος ο ρώσος πρόεδρος, φορώντας μια ζώνη με σφαίρες κρατάει ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του σύρου προέδρου Άσαντ. Ακόμη και το σκάνδαλο της FIFA απασχολεί το φετινό καρναβάλι. Πάνω στο σχετικό άρμα δεσπόζει ο πρώην πρόεδρος Γιόζεφ Μπλάτερ με χαρτονομίσματα να ξεχειλίζουν από τα ρούχα του.
Ένα θέμα όμως το οποίο απασχολεί πολύ τη γερμανική κοινωνία δεν αποδίδεται καθόλου στο καρναβάλι. Αυτό της τρομοκρατίας που προέρχεται από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Προφανώς οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να σατιρίσουν με κανέναν τρόπου το εν λόγω ζήτημα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέρσι, όταν τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί το σχέδιο που αφορούσε την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Γεγονός που σχολιάστηκε με αρνητικό τρόπο από μεγάλη μερίδα του κοινού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων