ΚΟΣΜΟΣ

«Πανευτυχής» ο Πάπας εν όψει της συνάντησης με τον Πατριάρχη Κύριλλο (vid)

«Πανευτυχής» ο Πάπας εν όψει της συνάντησης με τον Πατριάρχη Κύριλλο (vid)

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες από το Βατικανό και τη Μόσχα θα συναντηθούν στην Κούβα, για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια.

«Είμαι πανευτυχής», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην εφημερίδα Corriere della Sera, ενόψει της συνάντησής του με τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Κούβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις για τη συνάντηση «διήρκεσαν δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό ικανών επισκόπων», δήλωσε ο ποντίφικας.

Ο αργεντινός πάπας αναφέρει ότι «η Ρωσία μπορεί να προσφέρει πολλά» και επανέρχεται σε προηγούμενες δηλώσεις του περί «Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος εξελίσσεται τμηματικά». «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Πως γίνονται οι πόλεμοι; Δρώντας πάνω στην οικονομία, με την διακίνηση των όπλων και πολεμώντας τον κοινό μας οίκο, που είναι η φύση», λέει ο Φραγκίσκος.

Σε ό,τι αφορά τα συνεχή κύματα μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, ο ποντίφικας δηλώνει ότι «είναι μια πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με έξυπνο τρόπο, διότι πίσω της υπάρχει το φοβερό και τεράστιο πρόβλημα της τρομοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις