ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας προς Μεξικάνους: Μετατρέψτε τη χώρα σας σε γη των ευκαιριών

Πάπας προς Μεξικάνους: Μετατρέψτε τη χώρα σας σε γη των ευκαιριών

Ο Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε έκκληση σήμερα, Κυριακή (14/02/2016) να γίνει το Μεξικό μια χώρα «χωρίς μετανάστευση», ούτε «εμπόρους του θανάτου», κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τέλεσε στο Εκατεπέκ, μια πόλη που μαστίζεται από πρωτοφανές κύμα βίας, κοντά στην πρωτεύουσα.

Απευθυνόμενος σε ένα πλήθος 300.000 ανθρώπων, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προέτρεψε τους Μεξικανούς να μετατρέψουν τη χώρα τους σε «γη των ευκαιριών, όπου δεν θα είναι αναγκαίο να μεταναστεύσει κανείς για να ονειρεύεται, ούτε θα χρειάζεται να τον εκμεταλλεύονται για να εργάζεται (...) μια γη που δεν θα κλαίει τους άνδρες και τις γυναίκες, τους νέους και τα παιδιά που πεθαίνουν, κατεστραμμένοι, στα χέρια των διακινητών του θανάτου».

Το Εκατεπέκ είναι η πρώτη από τις φτωχές, πυκνοκατοικημένες τοποθεσίες που θα επισκεφθεί ο πάπας κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής του στο Μεξικό.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τούστλα Γκουτιέρες και το Σαν Κριστόμπαλ δε Λας Κάσας, δύο πόλεις της πάμφτωχης Πολιτείας Τσιάπας, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Μορέλια, όπου οι πολιτοφυλακές αυτοάμυνας ανθίστανται στους βαρόνους των ναρκωτικών και τέλος θα πάει στη Σιουδάδ Χουάρες, μια επικίνδυνη πόλη, όπου οι μετανάστες πέφτουν θύματα βίας όταν επιχειρούν να φτάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις