ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση: Σημάδευαν πιλότο με λέιζερ (video)

Τρόμος σε πτήση: Σημάδευαν πιλότο με λέιζερ (video)

Μιαδέσμη λέιζερ κατευθύνθηκε προς τον συγκυβερνήτη ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και το αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Αεροσκάφος της Virgin αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο για «προληπτικούς λόγους», ενώ είχε ήδη απογειωθεί από το Χίθροου με προορισμό την Νέα Υόρκη, αφού ο πιλότος του ένιωσε έναν έντονο πόνο στα μάτια από μια δέσμη λέιζερ.

Σχετική ανακοίνωση της Virgin Atlantic ανέφερε για το περιστατικό: «Η ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβατών μας αποτελεί προτεραιότητά μας και ζητάμε συγγνώμη για όσους υπέστησαν ταλαιπωρία. Σε όλους τους επιβάτες θα προσφερθεί διανυκτέρευση και το συντομότερο δυνατόν θα μεταφερθούν στον προορισμό τους. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να εντοπίσουμε την πηγή των ακτίνων λέιζερ».

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Το περιστατικό έγινε όταν το αεροπλάνο είχε διανύσει κάτι παραπάνω από τρία χιλιόμετρα, με τους αξιωματικούς να τονίζουν πως για να φτάσει σε τέτοιο ύψος η δέσμη λέιζερ πρόκειται για ειδικό μηχάνημα.

Σχετικές ειδήσεις