ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κατακραυγή μετά τα βίντεο όπου αστυνομικοί κακομεταχειρίζονται πρόσφυγες (vids)

Γερμανία: Κατακραυγή μετά τα βίντεο όπου αστυνομικοί κακομεταχειρίζονται πρόσφυγες (vids)

Αστυνομικοί στη Σαξονία φαίνονται να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους.

Σάλο προκάλεσε σήμερα (20/02) στη Γερμανία η προβολή δύο βίντεο όπου καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που καταφέρονταν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.

Τα δύο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν κατόπιν στο Διαδίκτυο, γυρίστηκαν την Πέμπτη (18/02) το βράδυ στο Κλάουζνιτς, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Δρέσδης.

Παράλληλα, πλήθος διαδηλωτών κατά των μεταναστών περικύκλωσε λεωφορείο και φώναζε εχθρικά συνθήματα όπως: «να πάτε στο σπίτι σας» και «έξω».

Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν το δρόμο στο λεωφορείο, φώναζαν επίσης «Wir sind das Volk!» (Εμείς είμαστε ο λαός!), ένα σύνθημα που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτους στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες.

«Όποιος φοράει μία στολή στην χώρα μας αντιπροσωπεύει και προστατεύει το Σύνταγμά μας» δήλωσε σήμερα ο Τζεμ Εζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του «υπεύθυνου αυτής της επιχείρησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σαξονίας, Μάρκους Ούλμπιγκ, επέκρινε τους διαδηλωτές, λέγοντας πως ήταν «βαθιά ντροπιαστικός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι».

Σχετικές ειδήσεις