ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ολάντ συμφώνησαν για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, αλλά...

Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ολάντ συμφώνησαν για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, αλλά...

Oι συζητήσεις για τη Συρία έχουν εξαντληθεί με έλλειμμα στις πράξεις. Αλλη μία έγινε μόλις χθες επί των κορυφαίων του πλανήτη και στην οποία συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής της απόφασής τους, για εκεχειρία.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να συζητήσουν το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στο Περού.

"Ανακοινώθηκε μια εκεχειρία η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαραιτήτως και, όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο", είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους μετά τη συζήτηση, διάρκειας μίας ώρας, που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Και οι τέσσερις ηγέτες υπογράμμισαν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και ιδίως στο Χαλέπι. Εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι η συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Σχετικές ειδήσεις