ΚΟΣΜΟΣ

Τζουντ Λο εναντίον βρετανικής Sun για υποκλοπή τηλεφωνημάτων

Τζουντ Λο εναντίον βρετανικής Sun για υποκλοπή τηλεφωνημάτων
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο, ο οποίος κατηγορεί την εφημερίδα Sun ότι υπέκλεπτε τα τηλεφωνήματά του...

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο, ο οποίος κατηγορεί την εφημερίδα Sun, που ανήκει στον όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, ότι υπέκλεπτε τα τηλεφωνήματά του.

Είναι η πρώτη φορά που η Sun, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις εφημερίδα στη Μ. Βρετανία, εμπλέκεται στην υπόθεση των υποκλοπών που συνταράζει τον όμιλο του Μέρντοκ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της εφημερίδας News of the World.

Ο 38χρονος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας ότι τέσσερα άρθρα που δημοσιεύτηκαν το 2005 και το 2006 και τον αφορούσαν, είχαν βασιστεί σε πληροφορίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα υποκλέπτοντας τα μηνύματά του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος News International απορρίπτει ως «αβάσιμες» της κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «μια κυνική και σκόπιμα κακόβουλη προσπάθεια να εμπλακεί η Sun στην υπόθεση των υποκλοπών».

Οι συνήγοροι του ηθοποιού χαρακτήρισαν «γελοίους» τους ισχυρισμούς του ομίλου.

«Επί πέντε χρόνια η News International παραπλανούσε την αστυνομία, το κοινοβούλιο και το κοινό όσον αφορά το εύρος των σφαλμάτων που διέπραξαν οι δημοσιογράφοι και οι διευθυντές της. Αυτό μιλάει από μόνο του» υποστήριξαν.