ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2016: Το πρώτο Όσκαρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι γεγονός (pics & vids)

Όσκαρ 2016: Το πρώτο Όσκαρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι γεγονός (pics & vids)

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε τελικά το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, στο δράμα, «Η επιστροφή» (The Revenant).

Ο 41 ετών Ντι Κάπριο ήταν υποψήφιος άλλες τέσσερις φορές για Όσκαρ τα προηγούμενα χρόνια, στο διάστημα μιας καριέρας 25 ετών. Ωστόσο, ήταν φαβορί για τη φετινή διοργάνωση των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου στις ΗΠΑ, για το εξουθενωτικό πορτρέτο ενός κυνηγού, που ξέμεινε να πεθάνει στα χιόνια, κατασπαραγμένος από μία αρκούδα.

Στη μάχη του για να επιβιώσει, ο ήρωας Hugh Glass που ενσάρκωσε ο Ντι Κάπριο, περπατά απεγνωσμένα διασχίζοντας χιονισμένα δάση, παρασύρεται από τους καταρράκτες, κοιμάται μέσα στο κουφάρι ενός αλόγου, ενώ καταβροχθίζει το ωμό συκώτι ενός βίσωνα, πριν επιστρέψει τελικά στον καταυλισμό του.

Ο Ντι Κάπριο, ένας εργένης που στην πραγματική του ζωή περιστοιχίζεται από μια σειρά σούπερ-μόντελς, ωριμάζει σ' έναν από τους πιο γνωστούς και θαυμαστούς ηθοποιούς. Επίσης, εξελίσσεται και σ' έναν διεθνή πρωτεργάτη για την προώθηση και υπεράσπιση μιας σειράς περιβαλλοντολογικών ζητημάτων, από τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πληθυσμών σπανίων ειδών, μέχρι το σεβασμό των δικαιωμάτων ντόπιων πληθυσμών, σε διάφορες περιοχές της γης.

«Ας μη θεωρήσουμε αυτόν τον πλανήτη δεδομένο. Δε θεωρώ δεδομένη ούτε αυτή τη νύχτα» τόνισε στην ομιλία του, ο Ντι Κάπριο. Συμπληρώνοντας: «Η παραγωγή της ταινίας έπρεπε να μετακινηθεί στο νότιο άκρο του πλανήτη για να βρει χιόνι. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν υποστηρίζουν τις μεγάλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας» τόνισε ο Ντι Κάπριο.

Για τον ίδιο ρόλο, ο Ντι Κάπριο έχει κερδίσει τα βραβεία, "Golden Globe” και “Screen Actors Guild”, καθώς από καρδιοκατακτητής στις ταινίες «Τιτανικός» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μεταμορφώθηκε σε έναν γενειοφόρο κυνηγό της δεκαετίας του 1820, ο οποίος μιλάει ελάχιστα μετά το πλήγμα που του επέφερε μία αρκούδα στο λαιμό του.

Ο Ντι Κάπριο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για πρώτη φορά το 1994, για το ρόλο του στην ταινία “What's Eating Gilbert Grape”. Οι ρομαντικοί του ρόλοι στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αλλά και στον «Τιτανικό» πέρασαν απαρατήρητοι από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενώ 10 χρόνια μετά ήταν υποψήφιος για δεύτερο Όσκαρ υποδυόμενος τον Howard Hughes στην τανία “The Aviator.”

Οι επόμενες υποψηφιότητές του, ήρθαν το 2006, με το “Blood Diamond,” αλλά και το 2013, με την ταινία “The Wolf of Wall Street.”

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις